O nas
Rożen – Skansen STOPKA to połączenie prostoty serwowania potraw, szybkości obsługi i malowniczej scenerii miejsca.
Karkówka bez kości, podawana prosto z rożna z dodatkiem sosów: czosnkowego lub chrzanowego, świeżym pieczywem i surówką stanowią niezastąpione doznania smakowe. Ręcznie przyrządzany i przyprawiany mieszanką przypraw szaszłyk z indyka, udo z kurczaka w chrupiącej skórce, czy kiełbasa jarmarczna, produkowana przez lokalnego wytwórcę na specjalne zamówienie – to kolejne nasze propozycje.
Całego klimatu dodaje fakt przygotowywania dań w oparciu o węgiel drzewny i stałe receptury, a Klient sam decyduje o ilości, wielkości i stopniu wysmażenia swojej porcji.
Możliwość konsumpcji w starych drewnianych saniach, w otoczeniu zabytkowych maszyn i urządzeń, w chacie krajeńskiej z XIXw. lub w głównym budynku lokalu z tarasem i mnóstwem staroci sprawia, że Rożen -Skansen STOPKA to miejsce wyjątkowe.
Zapraszamy!